Dvě duše, jedno tělo

Dvě duše, jedno tělo

Anotace: ..

Duše má,
není sama,
v mém těle hostuje,
ještě jedna.

Čí je to duše,
kdo za mě rozhoduje?
Čí je to duše,
na kterou mé tělo závislost si buduje.

Jedno tělo,
duše dvě,
co by to jen chtělo?
Jedna duše vznikla v temně.

Proč nemůžu mít,
jednu duši čistou,
proč musím žít,
a smrt mít jistou?

Jedna duše zabíjí,
druhá svou touhu ubíjí.
Jedna strádá,
Druhá zlé plány střádá.

Jedna duše hodná,
pod vládou té temné jest.
Jedna duše hloupá,
druhá mrcha... To není zvěst.

Duše zlé,
nejsou hodné,
Kdo je zastaví?
Kdo je zastřelí?

Proč tělo nemůže bez duše žít,
proč nemůže za sebe rozhodnout,
jak by to mělo být?
Jak bych se se svou duší měla dohodnout?
Autor Melcoirë, 13.04.2011
Přečteno 311x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí