Nikomu

Nikomu

Anotace: nikdy bych nevěřila, že to bude tak těžký

hlavu mi na hruď pokládáš snad vší tou láskou unaven
je horká jako svatozář a těžší zdá se než zlý sen
zatímco spíš svět zčernal mi a zrak se upřel do nikam
jako bych chtěla upít tmy svá vlastní slova polykám

má tvář je jako syrská poušť a tvá jak hvězdná obloha
když políbím tě ještě hloubš jedna se druhé podobá
nevíme dávno sami kde dnes která končí - začíná
vždyť všechno mezi námi je jen širá divá pustina

neumíš psát snad ani číst jen básnit ale hlavně brát
a tím spíš jsi si věčně jist že život je jen pouhá hra
hra se slovy a lidmi též jako verš který hlavy stíná
pak přece se mnou zůstaneš a nebude už žádná vina

však před tím ještě potisící budu ti směšmě padat k nohám
jako kamelot na ulici křičet tak berte - nechci - prodám
pak nejmíň posté opustím tě zbydeš v mém domě jako host
a budeš dlouho jako dítě zas ty mne prosit o milost

jednoho rána prchnem spolu a zastavíme se až v ráji
tam kde se v dáli na obzoru země a nebe protínají
až ten den přijde ztratit jméno a pas i boha chtěla bych
a víckrát už si nevzpomenout na těch pár sezon pekelných
Autor m-maybe, 13.04.2011
Přečteno 329x
Tipy 26
Poslední tipující: Poetik, tato22, Matsuyama Tatsuko-chan, Noc17, zenge, Trystan ap Tallwch, NikitaNikaT., WAYWARD, drsnosrstej kokršpaněl, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherná...
ST

31.05.2011 13:36:00 | Matsuyama Tatsuko-chan

...fajn ST

14.04.2011 15:42:00 | WAYWARD

ženská poezie nebývá v myšlenkách příliš nápaditá... co se týče šíře myšlenek, máme my muži víc šuplat, vy ženy je máte zas hlubší... proto je silou mužů jejich originalita a silou žen zas jejich intenzita...
když tedy toto v básni využijí - to, co by využít umět mohli a měli - to, pro co jim dala příroda hlavu... tak, jsou to průměrní básníci (což je dobrá práce)

udělat krok dál, to už vyžaduje nadhled nad vývojem vymezeným prostorem... a ty ho děláš, s využitím formy básně, v té jsi velmi nápaditá - body pro tebe navíc, velmi nadprůměrná básnířko

14.04.2011 14:36:00 | drsnosrstej kokršpaněl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí