Starý úryvek

Starý úryvek

Anotace: Tato báseň je na motivy žákovské poezie, ačkoli má vlastně trochu jiné osnovy.

Ležím,neznám slasti
Běžím,v prázdné pasti.
Nikdy,nikdy žádné strasti
zlomené srdce,není masti.

Láska,není proč tu psát
Prázdná slova,co víc si přát?!!
Tanec,Hudba,zpěv tu zní
Tóny se tu rozezní.

V ulici tu světla svítí,
Jaro,zatím bílé kvítí.
Po sněhu se slehla zem
Hvězdy svítí nad domem.

Holá duše,dotyk třeba
Pod sádlem jen holý chleba.
Žije sám,jen samá bída,
Pod stromem se s vodou vídá.

Voda zmrzlá,samý led
Jazyk bolí,oheň,hleď!!
Nepozřel nic,žádnou děvu
Holý líc,však bez oděvu.

Tak se chlapče dále snaž,
V duši zmatek,Másla maž!!
Autor Natálie, 14.04.2011
Přečteno 219x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí