Léto na studeneckých lukách

Léto na studeneckých lukách

Anotace: ...

Rozpálené studenecké louky
studánky mezi hořci
nebe trav
je léto

vousatí dědové harašící větvemi
rozprávějí
mozolnaté klouby modřínů
komíhají časem

vzduch je čirý
až bolí víčka
a my obrácení do sebe
zvracíme včerejšek a vodu

stín se vsakuje mezi kořeny
a mlhu ráno nedojídá
nedělní desátá propuká ve věžích
a mezi Otčenáši
paprsky se derou k hlíně
a dávají svět světu všanc.
Autor Taog, 14.04.2011
Přečteno 338x
Tipy 28
Poslední tipující: kavec, Bambulka, Maryje..., Emmelia, Marcone, labuť, Mbonita, Tamara, CULIKATÁ, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... krásná ..
Souhlas s Dotou ... Závěr mě opravdu pohltil ...
ST...

18.04.2011 21:48:00 | Bambulka

Poslední strofa je obrazově a poeticky nadupaná, přestože nikde netlačí na pilu.

15.04.2011 07:35:00 | Dota Slunská

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí