Zpívající vojáček s myslí proroka

Zpívající vojáček s myslí proroka

Anotace: ...

Vojáček z cínu, který zpívá
ústy hadrové panenky s culíčky,
zbožným tenorem anděly vzývá
a vykřikuje, že ještě není maličký...

...blázínek...

V ruce šavli s těžkou puškou,
na hlavě klobouk si nosí,
často si cíl plete se zlatou muškou,
přesto střely nevybočují mu z přímé osy...

...leda, že by ho honily podrážděné vosy...

Vojáčku s hlasem andělským,
nekřiv té panence vlásky,
Tvá mysl je místem prorockým,
tak odpovídej lidu na kladené otázky...


...i když mají na čele hluboké vrásky...


Tvař se, že všechno víš...


...i když pravdě nejsi blíž...


než slůvkám o tom, že do roka,
který se krátí jako mládí,
najdou si jiného prororka,
kterého všichni budou mít rádi...

a Tebe písní
zvrhlou...

jednou provždy
zavrhnou
Autor Tomáš Přidal, 15.04.2011
Přečteno 202x
Tipy 8
Poslední tipující: Tamara, hatlapatla, Mbonita, Jiná, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Cínový vojáčku,
vojáčku z mládí,
obejmi panenku,
mějte se rádi.***

25.04.2011 17:08:00 | jitka.svobodova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí