Tulák

Tulák

Anotace: 1948

Žil jako bohém
flákal se,pil
měl rozpor s Bohem
volně si žil

Psal básně si na ruce
v ulicích recitoval
vždy mluvil od srdce
po ránu meditoval

U postele na stěně
veršů úryvky
svědomí břémě
nehalil do přikrývky

Pak jednou ulicí
zpíval a nadával
sebrán policií
se naděje nevzdával

Za veřejné pobuřování
označen kacířem
vládní vyřizování
rozhodlo hození halířem

Tak tenhle chlápek
s moudrostí v srdci
už má jenom chládek
byl veřejnou hrozbou přeci
Autor Lioness, 16.04.2011
Přečteno 302x
Tipy 14
Poslední tipující: Frr, piťura, tato22, Gabrielle, Tamara, CULIKATÁ, Květka Š.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Li, to je uplne jako o Charlesovi
pekne
:-)

04.10.2017 17:06:47 | piťura

Díky.. :)

04.10.2017 17:39:50 | Lioness

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí