NÁRODNÍ OBROZENÍ

NÁRODNÍ OBROZENÍ

Anotace: ....

Pachtím se po principech
trikolóra cti
ušlechtilého národa
sarkasmus v důvtipech
vlajka,symbol ční
Jungmannova obroda

Národní vzkříšení
Národní uvědomění
úder hřebíku na hlavičku
síla českého jazyka pramení
do psané tvorby zviditelnění
Tyl,Máchá,Erben,Palacký,Němcová Babičku

na starém bělidle
vepsala do srdcí Čechů
všichni táhli za jedno veslo,na tomhle plavidle
až do posledního dechu

Aby naše krásná řeč
odkloněná od germanizace
povstala na zteč
pro další spisovatelské honorace.
Autor ZILA78, 17.04.2011
Přečteno 262x
Tipy 31
Poslední tipující: Gabrielle, la loba, Juan Francesco de Faro, Mbonita, Maryje..., labuť, Marcone, CULIKATÁ, Jiná, šuměnka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

beze slov ST!

18.04.2011 10:29:00 | xoxoxo

kdo krásu jazyk ctí je pro mne nádherný člověk

17.04.2011 21:05:00 | Mbonita

Nepachti se příteli. :-) st

17.04.2011 18:09:00 | hatlapatla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí