Poznáš sebe, objevíš svět

Poznáš sebe, objevíš svět

Anotace: Ze sbírky: "In Vino Veritas"

Sbírka: In Vino Veritas

Poznáš sebe, objevíš svět


Kráčím slunečným dnem
s denním plánem v kapse náprsní,
jdu předem daným směrem,
za jasným cílem,
za svým snem.

A přesto v hloubi pociťuji,
jak jsem stále více nervózní,
z toho jak zjišťuji,
kdo jsem a jak žiji,
to touha a rozum se ve mně bijí.

Učím se pokoře a píli,
převzít zodpovědnost za sebe a ostatní,
učím se uznat, že se občas zmýlím,
učím se zůstat klidným,
učím se… být k lidem více vlídný.

*

Kráčím zataženým dnem
s životním plánem v kapse náprsní,
jdu dále svým vlastním směrem,
za svým cílem,
za jasným snem.

Nepropadám zbytečné panice,
snažím se nebýt nervózní,
pomalu a postupně zapaluji svíce
jen vlastní myslí a vlastním srdcem,
které tluče smysluplněji a více.

Učím se dál a neustále,
každý má jen sebe, už to vím,
upadl a zklamal jsem málem,
ale jen já jsem svým vlastním pánem,
jen já vím, jak dále.

Ne společnost,
ne přátelé,
ne rodina.

Jen já!
Autor Miro Sparkus, 18.04.2011
Přečteno 364x
Tipy 3
Poslední tipující: enigman
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jen ty...

19.04.2011 10:21:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí