Mámě

Mámě

Anotace: některé věci nejdou říct jinak,než takhle...

Usmívala ses a výraz Tvé spokojenosti nedal nic znát.
Převezlas mě už tolikrát!
Slzu v oku snažím se tlačit řasou níž a níž.
Pevně si říkám, hlavně se neponiž!
A polykám hořce chutnající pláč.
V duchu ti děkuji
a vím, že škodolibě říkáš, není zač.
Stačí chvilinka a už zase brojíš proti mě.
A mě je to tak protivné...
Všechno bylo v pořádku.
Jsi prostě skrytá mrcha v plášti.
Dovedeš se usmívat a přitom spřádat zášti.
Nenávidím to, jak se přetváříš
a hraješ pohodu.
Nejradši bych tě kolikrát zkopla ze schodů.
Dovedeš být milá, vroucí a milující matka.
Ale pak ze sebe uděláš tak proradnýho spratka...
Nesnáším, když mě jednu chvíli hladíš
a s láskou vřele objímáš.
Tou proradností, mámo, tím mě hrozně dojímáš!
Jsi jako počasí, jak starý bouřkový mrak.
A já se pod Tvou ochranou cítím jak vyhořelý vrak...
Autor melebele, 01.02.2006
Přečteno 1133x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Uzasna basnicka. Az jsem slzicku uronila. Mam stejny vztah se svou matkou. Ted jsem se nastesti odstehovala, tak snad to ted nase vztahy trosku vylepsi. Mam ji hrozne moc rada, ale hrozne moc mi leze na nervy a dokaze poradne poranit srdicko. :-( Hodne stesticka preji. Pa.

13.03.2006 12:20:00 | Katlen

Hodně smutné.Báseň je to opravdu nádherná,jde z ní cítit,že je psaná ze srdce.Držím pěsti,ať se vše obrátí v dobré.Pa
P.S.Piš dál!!!

01.02.2006 20:29:00 | Klarisa351

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí