Hastrman obecný

Hastrman obecný

Anotace: ...známá to postava z lidových pověstí, v podání mém...

Ze břehů zaniklých toků
nese se pláč hastrmana,
s cáry vody, které mu
stékají z klobouku,
díra v zemi,
díra v duši,
duší spousta bez těla,
které se vytratily
z vlastnictví
jeho mokré eminence.

Hastrmane, neplač!

Duší je na světě spousta,
je jenom otázkou času,
kdo další zatřepe nohama
nad Tvým mokrým doupětem.

Budeš se však muset
stěhovat do jiného rybníka,
protože díra v zemi,
(bez vody)
je pro Tebe nepřípustná.

Hodně štěstí v lovu!

Vztyč hlavu vzhůru,
hastrmane obecný.

A nedráždi příliš
rosničky při napodobování kuňkání
nebo se počasí postaví proti
Tvému bydlu
a budeš zase na suchu.
Autor Tomáš Přidal, 20.04.2011
Přečteno 351x
Tipy 10
Poslední tipující: jitka.svobodova, CULIKATÁ, Maryje..., kejtyyy, Jiná, hatlapatla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přeju hastrmanovi hodně vody,ale žádné dušičky.***

25.04.2011 17:02:00 | jitka.svobodova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí