Pet'ovi , Bismarck.

Pet'ovi , Bismarck.

Anotace: Předtím chtěl o letadlech a ted' na Bismarck. Co by člověk neudělal pro milovanýho brášku.Že?

Já nevím ,proč tvůj koníček,
je válka světová,
mě na tohle téma,
hodně špatně se skládá.

Ale jestli si myslíš,
že mě dostaneš.
Tak to se mýlíš,
tak to mi věř.

Že na Bismarck nic nesložím?
Neboj,já o něm,
také něco vím.

Za války to byla známá,
válačná lod' bitevní,
že se jedná o Bismarcka,
tak ted' už všichni ví.

Svého času to byla
Hitlerova velká chlouba,
vždyt' nechal postavit
největší a nejmocnější,
lod' světa.

A za to,Bismarck se mu odvděčil,
že roku 1941,britský křižník Hood
v Atlantiku potopil.

Nikdo v tu chvíli, neměl tušení,
že jeho plavba,
je první a zároven' poslední.

Bismarck si bitev moc neužil,
Němcům dlouho nesloužil,
jen pouhých devět dní,
než do hlubin se ponořil.

27.května,
rozhodující byla námořní bitva.
Po zásahu torpéda,
se mu rozbil šroub,
už dále Bismarck,
už nemohl plout.

Od Britů velká palba začala a
ocelovou krásu,
na dno oceánu poslala.

Tak zkončila,
jedna velká éra,
o největší lodi,
co v té době,
nepředčila jiná.

Ale bráško,
vždyt' Ty to všechno dobře víš,
doma po večerech,
v klidu ho lepíš.
Úplně jak opravdový a
celý plastový,
to Ty máš v malíku,
bude v menším měřítku.
Autor EM EM, 22.04.2011
Přečteno 273x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí