Bláznivý prorok

Bláznivý prorok

Anotace: Cosi mi říká, že tímto nezaujmu, ale jelikož jsem tvrdohlavý, stejně to sem hodím...

Sbírka: Antihumanistická

Cítím bolest, kterou vám působím,
straním se vás, být nenáviděn odmítám,
toulám se, setkávám se s záhrobím
v zemi halucinací kam již brzy zavítám,
utíkám nepronásledován, zatracován,
nikdo mi nikdy nedal na výběr zda se zrodit,
jsem na kusy dávno naporcován
a lžu si že v tom už umím chodit...

Jsem blázen, který chápe vše co vidí,
nebo se o tom přesvědčuje,
straní se všeho, však především lidí,
neb cosi ho prý předurčuje,
jak říkají hlasy, které slyší,
nakopat pozadí moci vyšší,
jak každý z nich ho přesvědčuje...

Dokonce ten šílenec o sobě
zde hovoří ve třetí osobě.
A nestydí se, ač nevěří si, sebe nazývat
vyslancem rozumu, co je to za hloupost,
je to však blázen proč mu to zazlívat,
jen pohleďte na jeho "sebelítost"!
Jak naše myšlenky se předvídat opovážil?
Tuší vůbec co každý z nás si zažil?

Máme desettisíckrát více zkušeností,
tak dle jakého práva nás soudí,
jsme velcí géniové do morku kostí,
on jen blázen jenž v iluzích bloudí?
Nebo snad...
Autor Trystan ap Tallwch, 24.04.2011
Přečteno 327x
Tipy 13
Poslední tipující: Anjesis, robbiP, strašidýlko-střapatý, Dameira, Učitel, seh, la loba
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

skvělá. :)

25.04.2011 16:54:00 | Dameira

náhodou to zaujalo :) ST

25.04.2011 12:57:00 | seh

No...st za odvahu.Doufam že to Corsica rozdejcha,napada me ze ja tuhle odvahu nemam,davam sem povrchni libivky a temne depkařskě verše si schovávám.

25.04.2011 11:21:00 | la loba

čéče, co hulíš, to chci taky :p ale jako jinak úplně mimo mísu

24.04.2011 23:28:00 | chicacheca

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí