Tápající

Tápající

Anotace: ...

Z těch tisíců malých jiskřiček,
které bez ladu a skladu poletují
jen tak na zdař Bůh
do rytmu zpěvu Měsíce
(ten děd má hlas hluboký
a ač vyvstávají mu vrásky,
nedává na sobě nic znát
a usmívá se od ucha k uchu)
sundám si jednu nenápadným hmatem
a navlečenou na stříbrný řetízek pověsím na krk.

Je to totiž ona jediná hvězda.
Ta má, strážná.
Autor Xantista, 25.04.2011
Přečteno 251x
Tipy 8
Poslední tipující: Amable seňor Marek, Severka, Juan Francesco de Faro, CULIKATÁ, Mbonita, René Vulkán
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí