Edgarova píseň

Edgarova píseň

Anotace: Na co asi myslel...

Na co asi myslel starý Edgar
když mu havran kloval
jamku do spánku?

Zdál se mu sen
kde peklo bylo těsnější
než sto let stará hora
a záchranný kruh trosečníkům
uzavřen?

Zdál se mu sen
a Edgar
ten zlomený zoufalý trýzněný
Edgar
uviděl zvuky jak táhnou
zpomaleným věkem
cítil vůni páleného dřeva
a byl tak křehký starý Edgar
křehký jak vybledlá vzpomínka
jak téměř zapomenutá touha

z té touhy rostl další sen
a v kostech zněla známá tíseň
přechodné loučení a samota
v rozlehlé tiché krajině

Byl laskavý a dobrý Edgar
v neotřesitelnosti srdce
a znovu se mu zdál ten sen
jak
polibek na ústa
a Edgar v jemnocitném čase
bděl až do poloticha
polibek na ústa
služebnice slov
noc kouzel
a Edgar...?

žil

Zdál se mu sen
hluboko v podzemí
jak bohu podoben
Edgare...

Neptej se
naslouchej
v nekonečném směru
smutným tajemstvím
bez rozluštění

Na co asi budeš myslet
a jaká píseň přitom bude
znít?

Autor deuxEm, 27.04.2011
Přečteno 362x
Tipy 19
Poslední tipující: Emmelia, ilona, Akrij8, Maryje..., Do Ga, hašlerka, CULIKATÁ, Bambulka, chicacheca
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí