Kapky smíchu

Kapky smíchu

Anotace: Pokus. Pouhopouhý pokus.

Sbírka: Žalostná snění

Je třeba, třeba se smát!
Však slzy neumí, nechtějí,
nikdo neučil je, jak se radovat,
a tak se topí v beznaději.

Když úsměv na tváři hraje,
v očích lpí tichý žal,
na duši velká bolest zraje,
a slzy topí se dál.

A smích, též falešný umí být,
když na rtech se usadí,
za pravdu, za tu je třeba se bít,
neb lež bez citu tě pohladí.

Až úsměv slzy prolije,
až slzy úsměvem oslní,
až každá z nich se zasměje,
vše se štěstím naplní.
Autor Elie, 27.04.2011
Přečteno 416x
Tipy 1
Poslední tipující: robbiP
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí