Túžba v srdci

Túžba v srdci

Anotace: Je to smutné...

Túžba v srdci
Poď so mnou na cestu,vydáme sa v diaľ,
zanecháme za sebou náš spoločný žiaľ.
Vydaj sa na cestu,ktorá vedie do sveta,
utečieme spolu do chladivých siení lesa.
Ukojíme túžbu,ktorá je v našich srdciach,
tú,ktorá nám nikdy nedá spať.
Tú túžbu po lesoch,po vetre v tvári,
zbohom,zbohom už odišla som do dialí.

Či sa za mnou vydáš,rozhodni sa sám,
ale skôr,ako vietor odnesie môj hlas.
Ak vyrazíš neskoro,ak sa zdržíš prídeš o veľa krás...
A my dvaja sa už nestretneme viac!
Srdce ma ťahá,preč od známych miest
a len málokedy sa skoro vraciam z ciest.

Srdce ma bolí,stále ma ťahá preč,
chcem vidieť more,piesok a ďaleký breh.
Chcem vidieť vysoké hory,dýchať vôňu lúk!
Túžim počuť tichý spev,ten,čo znie dlho do noci,
chcem vidieť hviezdy,tie,čo svietia o polnoci.
Chcem nasadnúť na loď a odplaviť sa v diaľ:
už ma viac neuzrie tento kraj!
Odídem na ostrov,ktorý má biele veže,
uvidím zvláštne,ďaleké zeme.

Ale tá túžba je na veky v mojom srdci...
Túžba vidieť hviezdy o polnoci.
Autor Elyona, 29.04.2011
Přečteno 339x
Tipy 7
Poslední tipující: Tamara, Maryje..., CULIKATÁ, Findë
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ve slovenštině se mi to posuzuje hůř než v češtině, ale myslim si, že je to parádní básnička. Takový témata já miluju ;)

16.05.2011 21:37:00 | papája

Krásná...St*

30.04.2011 07:52:00 | Tamara

Pěkná...ST.

29.04.2011 19:53:00 | Maryje...

Smutná, teskná a moc krásná.

29.04.2011 15:48:00 | CULIKATÁ

Moc se mi líbí...

29.04.2011 15:38:00 | Findë

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí