Bez bariér

Bez bariér

Anotace: Dnes jsem nejen hodil sem, ale i napsal dvě básně... Miluji vám a pomáhám vás, mí přátelé. Jedna moralistická, aneb další moralizování ve stylu - když se chcete zabít, nezfušujte to.

Sbírka: Antihumanistická

Chceš ve výši se nést,
zažít dotek hvězd,
chceš sevřít mrak v dlani,
žít jenom pro létání.
Chceš bariéry překonávat,
ne, ty neznáš bariér,
křídly nad světem mávat,
máš sen, máš cíl, máš směr.

A pak když dojde na tvůj sen,
jsi zaskočen, jsi rozdrcen,
a jenom prach je ve tvé dlani,
o takové hrůze nevěděls ani.
Jako by rázem ze všech stran
hnaly se na tebe stovky bariér,
na tvá záda padají stovky ran,
tobě to nepřijde fér.

Bez práce těžce platit dluhy,
bez cíle těžce pracovat,
život již pozbyl barev duhy,
před tou šedí se nelze schovat.
Chceš alespoň jednou pozvednout
do nebezské výše svou hlavu,
letět, či alespoň dopadnout,
a oddat se tomu uvolněnému stavu.

Chtěls bariéry překonávat,
dnes z tebe je člověk nový,
minulosti již můžeš jen mávat,
čeká tě vstup bezbarierový.
Autor Trystan ap Tallwch, 29.04.2011
Přečteno 407x
Tipy 12
Poslední tipující: Anjesis, seh, annuska, Dameira, Tamara, CULIKATÁ, la loba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Rýmy jsou jako vystřižené z říkanek starších než Metuzalémova máti. A ta slovní zásoba mi připadá dosti otřepaná ;)

08.05.2011 17:45:00 | černý motýl tmy

Bezchybné verše, slovní zásoba, jakou by chtěl každý.. Baví tě psát básně, kterým nelze něco vytknout? :D

01.05.2011 21:45:00 | Dameira

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí