Z háčku obyčejníku

Z háčku obyčejníku

Anotace: Ze života mého… a naší kočky

Z papírové tašky nemám strach,
ta nosí sladkosti a dárky

Koš na prádlo však třeští stresem,
který zaháním kouzelným dřívkem u plotny,
a počty hrnců signalizují
hladinu únavy

Igelitka je pomocník,
který se mnou tráví spoustu času
a násobí mé ruce
do schopností chobotnice

Kýbl mi nosí vodu, plevel a hlínu,
kapsy spoustu zbytečností
i důležitých drobností
od klíčů, přes kapesník, až po kaštany

… ale když se rozvrní proutěný košík,
cítím dotek věčného mateřství,
úctu k životu a poslání matky,
které tak snadno zapadne pod popel
spěchu, kritičnosti, náročnosti

Vrásky v dlaních každé mámy,
ať už nesou cokoliv,
skrývají dojetí
z každého poděkování, úsměvu a pochvaly

Z každé třísky dne
nosím v kapsičce slzy
všechny vzpomínky
na život
Autor Levandule, 30.04.2011
Přečteno 374x
Tipy 35
Poslední tipující: Psavec, labuť, Žqáry, Gabrielle, Emmelia, Juan Francesco de Faro, NikitaNikaT., Hannazka, Bona, jedam, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné ženské zastavení v běhu života...

03.06.2011 08:12:00 | labuť

Bezvadný život něžného pohlaví;-))

18.05.2011 14:34:00 | Žqáry

hezká báseň ST!

01.05.2011 20:16:00 | xoxoxo

Upřímně životní, reálná a levandulová básenka. ST!***

01.05.2011 13:27:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí