Láska večerů

Láska večerů

Anotace: Každý se v této básni jistě najde (pro inspiraci nebylo těžké chodit daleko, jesti se tomu vůbec dá říct inspirace) a také není těžké rozpoznat, jaký je motiv a co jsem tím chtěla říct.

Když večer zestárne a noc je ještě mladá
kolem řek ve městě těžká mlha padá
v hospodách za stoly tolik nás sedí
v mlžném kouři a alkoholu utopení
jsme totiž všichni bez rozdělení.
Já ty on i ona,
v pátek večer v hospodě
sejdeme se v dobré náladě
sklenice prázdné dlouho nezůstanou
slova navzájem pořád se pletou.
Cigaret ubývá a dým se zvětšuje
hodiny plynou - dvanáctá odbije
jsme tu pořád všichni spolu
než se odebereme domů.
Bude to až ráno?
Je nám tu krásně, jen se podívej
na všechny utopené
v těžkém dýmu zahalené
v hrsti sklenka
na noze shrnutá podkolenka.
Chce se ti spát?
Pojď, půjdeme si ke mně hrát
bydlím jen kousek dál
povedu tě za ruku
jako chlapec svou dívku po lukách
když svítí slunce.
Autor Elicat, 01.05.2011
Přečteno 264x
Tipy 2
Poslední tipující: NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí