Kdy se zas vrátíš první máji....

Kdy se zas vrátíš první máji....

Anotace: kdy zas...

kdy se zas vrátíš první máji
je v tobě tolik zvláštního?
když v čase se měníš
kdo v čase jen křičíš
jen hrdličky pějí
po staletí
jak chory co znějí
ty jen se neztratí
A vše je tak daleko
a vše je tak blízko
proč sny to tají?
řekněte, pane Mácho?
jen to mlýnské kolo
dál se točí
jen tvé oči
to ani blesky nepřehluší

znáš všední jméno
znáš všední bolest
v očích rozestláno
jen ten kopec nalézt
padat pak nahoru
padat pak dolu
stát pak na prahu tichého bolu

NAPÍŠU BÁSEŇ, Tobě jí dám
na tom kopci já zavolám
Kdy se zas vrátíš:Pane MÁCHO?
Kdy se zas vrátíš První Máji.
Autor Radek.oslov.Šafárik, 04.05.2011
Přečteno 214x
Tipy 11
Poslední tipující: Juan Francesco de Faro, jitka.svobodova, PIPSQUEAK, V.N.Losinský, NikitaNikaT., labuť, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vrátí se, až bude čas...
až hrdličin ozve se hlas...

Radku, májový den, ať už prvý, či druhý bude s Tebou pokaždé, když si to budeš přát a nezáleží na tem, zdali bude červen, bo leden... láska spočívá v mnohém..

05.05.2011 06:06:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí