Důchodce

Důchodce

Anotace: Jaké to je, být starý...

Sto let staré ruce
pořád se chvějící
vrásky na čele
a přesto se smějící.

Den plný bolesti
a přesto chce žít
nikdo ho nechce
však nablízku mít.

Když chce něco říct
tak ostatní neslyší
když tečou mu slzy
tak nikdo ho neutiší.

Na cizím místě
umírá každým dnem
a své blízké vídá
jen jednou za týden.

V době narozenin
na hodinu přijedou
aby ti, co popřejí
mu mohli být "rodinou".

Aby ti takto zvaní
čisté svědomí měli
byť už je to dávno
co na něj zapomněli.

A přesto jim děkuje
a přesto je má rád
byť oni zapomněli
jak málo stačí dát.

Starý, nemocný a sám
zůstává každým dnem
a přesto ho nenapadne
že to my mu nepomůžem.

Sto let staré ruce
nyní tiše ležící
vrásky na čele
a přesto se smějící.

Den plný bolesti
už nebude žít
teď už je pozdě
přát si blízko ho mít.
Autor Jacques-ds, 05.05.2011
Přečteno 318x
Tipy 3
Poslední tipující: CULIKATÁ, rezina
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Asi ne, snad ne každý tak musí žít nebo dožít, ale přesto se zdá, že lidé tak nějak zapomínají, že díky těm starým tu jsou, a že to nejmenší, co mohou udělat, je se o ně postarat a vnímat je.

05.05.2011 22:43:00 | Jacques-ds

Ale každý důchodce takhle nežije
některý i ve stáří, vzkvétá jako Lilie
záleží, jak se kdo postará a má rád...
Ale některé osudy jsou strašně bolavé, to je pravda:-((

05.05.2011 22:09:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí