SDH Chiméra

SDH Chiméra

Anotace: Tahle báseň je o jedné kamarádce, která snadno vstoupila do mého života a sehrála v něm určitou roli.

SDH Chiméra do života vstoupí jednou rozpravou,
kde, kam a za jakou myšlenkou lidi směřujou.

Prý se smělou tváří nabízí svou duší,
hovoří vyšší patra
a přitom chtěla jen najít svůj dlouhý sen hořící.

Její duše má zážitky i výčitky a může vyprávět,
o polibku Sněhurce,
která náhle ožila i když pak svého prince ztratila.

Já ji říkám SDH Chiméra.
Sen dlouhý hořící,
jejíž duše opět roste.

Ráda mluví a pomáhá,
se lví silou nestrannost předstírá.

V růži rozkvetla,
ústa se našla,
v nekonečném příběhu ruce spojila.

Navždy moje Chiméra dosáhla klidu na duši,
políbila člověka,
snad jim to vydrží.
Autor Hantec, 06.05.2011
Přečteno 283x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí