Aby se Babici Gott bál!

Aby se Babici Gott bál!

Anotace: Jirkovi Babicovi k narozeninám. Dostane 12strunnou elektroakustickou kytaru.

Melodie na http://www.aviary.com/artists/vladaspada/creations/blatna-hymnus-2010

Motto: Chuck Norris udělá z hovna vrtulník, Babica pomazánku...
(http://diskuse.osobnosti.cz/jiri-babica.php, 4/10/2010 lubos.svet@centrum.cz)

*

R0 (time 0:32)
Každý z nás ví, co máš rád,
dneska ti štěstí jdem přát,
a že Tě miluje lid —
v životě zdraví a klid.
____________________

I. (0:48)
Vařil dřív nejvyšší chásce,
dnes však už nemá ji v lásce,
zato rád vesnice, města
nasytí z levnýho těsta.

R1 (1:04)
Nad jeho šunkofleky
pan Pohlreich puká vzteky,
po pâtée s ratatulí
každá se hned přitulí.
____________________

II. (1:20)
Prý podle kuchaře Vaňka
nejlepší guláš je z daňka.
Ovšem dle Babici Jirky
šťavnatý maso jsou dírky.

R2 (1:36)
Interview za rozbřesku
poskytne jenom Blesku,
s provinčním redaktorem
odrovná hovor fórem.
____________________

III. (1:52)
Protože nelze pít furt rum,
brzy dá vaření utrum,
opustí svý demi-glace,
přesedne na dlouhý štace…

R3 (2:08)
Začne hrát na kytáru,
z kuchyně vezme čáru.
Cukety, patizóny
zůstanou bez fazóny.
____________________

IV. (2:24)
Bicykl, basketbal, fotbal, …
Proč by se Babici Gott bál?!
Nad kým se vznáší ta hrozba?
Konečně karty svý rozdal!

R4 (2:40)
Začal hrát na kytáru,
z pod košů bere čáru.
Dvanáctka místo zóny,
na struny loudí tóny.
____________________

V. (2:56) — Sólo a nebo modif. text z č. IV.
Dobroty, basketbal, fotbal, …
Aby se Babici Gott bál?!
Odkud se vzala ta hrozba?
Jirka už karty svý rozdal!
… … … … … …
… … … … … …
… … … … … …
… … … … … …

R5 (3:12)
Že válí na kytáru,
z kopaček chce vzít čáru.
Kájovi oko tiká,
sahá mu na Slavíka…

R6 (3:28)
S kytarou jak s ženou splyň,
vyluzuj tón, ruce viň!
Jeď život na plný plyn,
nejen tam, kde cítíš klín…!
Autor Špáďa, 07.05.2011
Přečteno 551x
Tipy 23
Poslední tipující: Markéta Hl., Radek.oslov.Šafárik, Maryje..., NikitaNikaT., Mirka Hedbávná, Mbonita, hašlerka, labuť, Z kapky deště, divoska_jaja, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dvanáctistrunku jsem kupoavala před několika léty svému otci... není EA, ale zní nádherně.

08.05.2011 08:56:00 | NikitaNikaT.

Užívejme si mládí, dokud nám neuteče :-)

07.05.2011 14:34:00 | Z kapky deště

Babicu ráda mám
oběd dle jeho receptu dám
Gotta si též cením
při Tvé básni se křením:-)))

07.05.2011 10:28:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí