Život je největší dar.

Život je největší dar.

Být či nebýt?,
jíst či nejíst?,
snít či nesnít?,
toť otázka,
život je jak loterie, jak sázka.

Vsadíš, avšak nemusíš vždy vyhrát,
jde však o hru a ty prohráváš?,
jsi rád?,
že hloupá otázka?,
nemá prý logiku, prohrát a těšit se?, hm, hm,
co říci, slov smetiště!

Pleteš se hochu, i prohra má své kouzlo,
černá, bílá, je to život!,
teď mi do krku něco vklouzlo.
Hádej co to je, no přeci hořkost!
a pak přijde opět něco sladkého, jako med, jako dort
a pak budeš opět šťastný jako Lord.

Ale né kvůli bohactví, ale kvůli drobným věcem,
vždyť podívej, kvete růže, podívej
a opět zpíváš, na svět se opět rád díváš, tak žij!,
hořký, sladký nápoj pij.

A to všechno je život, neztrácej naději bez boje!,
to by tak hrálo!, směj se!, žití pak jde lehce.
Autor Jeněcovevzduchukrásného, 10.05.2011
Přečteno 329x
Tipy 15
Poslední tipující: EM EM, labuť, CULIKATÁ, Květka Š., NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Parádní a moudrý kus.St.Tak se pěkně usmívej a život krásně užívej:)

10.05.2011 14:36:00 | CULIKATÁ

Kytka 62-Když mi bylo devatenáct a půl, tak jsem o život Bojoval.Když se řekne, že co tě nezabije, tak tě posílí, nó, něco na tom bude.

10.05.2011 13:32:00 | Jeněcovevzduchukrásného

Ano, život je hořkosladký, bolavěšťastný, ale nikdy ne černý a bilý... je barevný, to jenom v občasných chvílí ty barvy nevidíme... život žije se snáz, když není člověk sám...

10.05.2011 10:50:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí