Stará půda

Stará půda

Anotace: Nemůžu si pomoct,půdy mají tajemné kouzlo..

Vrzající staré schody, nahání zlehka hrůzu.
Našlapuji pomalu, než vystoupím na půdu.

Temná místnost se spoustou překvapení
co přenáší se z pokolení.

Její atmosféru nasávám ráda -
je tak šedá, zvláštní, zajímavá…

Vůně tajemné minulosti
mísí se s prachem přítomnosti.

Dívám se na stropy, stěny i na zem..
I prázdná krabice oplývá tu kouzlem.

Vlastní příběh má každý kus,
okolo půdní koberec - holubí trus.

Tady to nesedí, když je čisto,
prach i pavučiny - vše má své místo.

Kdo probouzel se nad ránem
s hrnkem v ruce, co spadlý je za rámem?

Někdo si dal práci, nosil nejedno kilo-
zavařovací sklenice- je jich tu plno!

V rohu zas zaprášená botka,
vedle ní roztržená stará fotka.

Proč půda tyto věci pohltila?
Neodnesla ani majiteli nevrátila?

Z půdního okénka vyhlížím ven.
Už nikdy neuvidím včerejší den-
ten je již zapomněn.
Autor E.T.Jane, 11.05.2011
Přečteno 281x
Tipy 7
Poslední tipující: šuměnka, labuť, Květka Š., CULIKATÁ, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Také jednu takovou půdu mám... opravdu... ten výstup do ní a pak to zvláštní ticho... a všade rozprostřené poklady... hmmm, až jsem se vrátila do dětství. Děkuju za skvělé počtení. ST!***

11.05.2011 07:55:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí