Spoutaný

Spoutaný

Anotace: Zahodit život a vydat se vstříc svobodě...

Jsme vyhnáni z ráje
jenž neexistencí je zván,
a každý z nás si hraje,
že je v tento svět uvázán,
vlatní ráj tvořit chceme,
chápeme se každé nitě,
za život z všech sil bojujeme
a držíme se jej zarytě...

Proč svazujeme se v bytí,
když volnost nám může být dána?
Proč každý z nás smrti se štítí
a raduje se z každého dožitého rána?
Ach, jsme tak naprogramováni,
pud sebezáchovy nás ovládá,
jsme otroci, co tváří se jako páni,
když na oltář utrpení život nás pokládá...

Je marné veškeré naše jednání,
neb jen otroctví nás vpřed pohání.
Autor Trystan ap Tallwch, 11.05.2011
Přečteno 330x
Tipy 7
Poslední tipující: Anjesis, Učitel, CULIKATÁ, la loba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skřípe to...navíc pořád dokola-život stojí za hovno a jsme vláčeni programem...což je sice pravda ale chtělo by to trochu šťávy

12.05.2011 08:31:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí