Kde jsi s mou hvězdou?

Kde jsi s mou hvězdou?

Anotace: Báseň psaná pro někoho, na kom mi moc záleží. Je založená na předpokladu, že každý z nás má svojí hvězdu a svůj svět, ve kterém se někdy ztrácíme...

Je tropická noc a všichni na světě už spí. Spí spánkem klidným a hlubokým, který ruší jen dusivé tíživé horko, které obklopuje všechno a svazuje to do jednoho velkého těsného uzlíčku. Jen trosečníci na ostrově daleko za mořem v tom uzlíčku nejsou. Jsou ztraceni daleko na pustém ostrově a nespí. Nespí a tak přemýšlejí, zda je proč odolávat svidům slastného klidu a pokoje po ukončení trápení a bolesti, která nekončí. Jen cikády dokážou jejich myšlenky ukolébat do sladkého snění a jejich trpící vědomí je svazováno sladkým a opojným světlem hvězd, z nichž každá patří jednomu trosečníku ztracenému v životě.Kde je ta moje hvězda? A kde je ta Tvá?Proč jen je nehledáme?Či snad proč je nenacházíme?A proč nehledáme sebe?Kam ses mi ztratil?
Autor NinaAngels, 12.05.2011
Přečteno 304x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Spíš úvaha než báseň, ale je to milé...:)

13.05.2011 20:46:00 | Severka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí