Plout vodou

Plout vodou

Anotace: v myšlenkách...

Sbírka: Zahrada snů

Ty ptala ses mě kde já byl.
Já odpověď ti tedy dávám.

Já našel místo krásné
na celém světě širokém
kde každý překvapením žasne.

Tam z vrcholků hor
s pohledem do údolí
pak tají se ti dech
a rozum ten ti nedovolí
jít dál tou krajinou.

Tam u pramene Labe
dáváš vodě sbohem
a posíláš po ní vzpomínku
po jednom malém pramínku.

Pak běží s dravou řekou
pluje, přes skály, hrnce, kameny.
Až k moři, to už je dálkou znavený
však nese tu tvou vzpomínku.

Poslanou v malém pramínku
lodičkou z kůry dubové.

Tam v moři širém navždy zůstane.

Vzpomínka na Labské úbočí...
Autor Paulín, 14.05.2011
Přečteno 296x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, Maryje..., Mbonita, labuť, NikitaNikaT., CULIKATÁ, Kars
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kouzelná:-)

15.05.2011 14:59:00 | Mbonita

Nádherná vzpomínka... taková, co nikdá neuvadne... nezahyne. ST!***

14.05.2011 22:29:00 | NikitaNikaT.

Ta voda dnes kolem plula, když keňa má po ní jela,
já poslal jsem ji k moři dál, tak jak sis to přál

14.05.2011 21:59:00 | Kars

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí