Černá múza

Černá múza

Anotace: Jak vznikla tvrdá hudba?

Svět bez vášně a bez emocí,
ztrácí city v chladné noci.
Tu přichází krásná múza,
ustupuje děs a hrůza,
odvaha v ní neumírá,
v rukou černé housle svírá
pak melodie žhavá náhle
prostoupila pouští táhle.

Mysl čistá v život věří,
každou notu s něhou měří,
jak smyčec vábí struny chladné,
led pod tóny houslí vadne.

Prolomí mlčení věků,
vypustí-li žhnoucí řeku.
Probudí tvé srdce spící,
Lásku, duši nemající.

Tak žhavý oheň zaset byl,
vášeň světu navždy vryl,
múza rozdala se světu,
nádhernému hudby květu
Autor papája, 15.05.2011
Přečteno 387x
Tipy 7
Poslední tipující: Elisha, tato22, Charibeja, Elyona, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to pekné...úžasne rýmuješ!!!

17.05.2011 16:24:00 | Elyona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí