Kočičí čumáček

Kočičí čumáček

Anotace: Když jsem jela pro koťátko, pomalu mě napadala básnička :)

Do Bakova se dnes chystám

Pro kočičí čumáček,

Doufejme, že nezabloudím,

Už nasedám na vláček.



Míjím louky, lesy, města,

Myslím na to robátko,

Ubíhá mi pěkně cesta,

Už tam budu zakrátko.



Už konečně vystupuji

Z vyhřátého rychlíku,

Pak se snažím najít trasu

K domečku u rybníku.



Kamarádka taky jede,

Dělá mi dnes oporu.

Stezka klikatá tam vede,

A vcházíme do dvoru.



Zdravíme se s majiteli,

Kočičku nám ukazují.

Ta má ještě čtyři brášky,

Strašně moc je rozmazlují.



Když do ruky jsem uchopila

Tu malou kuličku chmýří,

Očička na mě vykulila

Já brala bych i ty čtyři.



Protože však bydlím v bytě,

Odmítnout jsem musela.

Hlavně že mám aspoň jednu,

Co já bych všechno nechtěla!



Vracíme se na vlak zpátky,

I s tou šedou čičinkou.

Tenhle výlet byl „ňák“ krátký,

Už frčíme mašinkou.



Dala jsem jí jméno Annie,

Ustlala jí pelíšek,

Vyčistila jemně ouška,

Učesala kožíšek.



Děti tiše,

Kotě spinká.

My půjdeme také spát.

Slyšíte jak oddechuje?

Zítra si zas budem‘ hrát.
Autor Baree, 17.05.2011
Přečteno 337x
Tipy 10
Poslední tipující: prouteny kosik, Psavec, Gabrielle, jitka.svobodova, la loba, CULIKATÁ, Skalsky Pavel
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:D Děkuju

17.05.2011 19:35:00 | Baree

Tvá básnička je pro mě kouzelně roztomilá:-)).Tak nějak mě pohladila po duši.Koťátka jsou krásná:-)

17.05.2011 14:34:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí