Bojiště

Bojiště

Anotace: inspirace sobotou v Ostravě...

Kanóny hřmí a od pušek blesky září,
lidská nelidskost valí se bojištěm.
Skelné oči hledí z mrtvých tváří,
Kaluže krve s nechutí polyká zem.

Slunce se snaží schovat do mraků,
nechce hledět na hostinu vranní.
I ono se zranilo o ostří bodáku,
krvavě rudé se k západu sklání.

Smrt plíží se v soumračném hávu,
prochází s kosou utichlým bojištěm,
kde muži umírali mocným pro zábavu,
brodí se pomalu krvavým tratolištěm.

A sbírá to, co jí bylo nabídnuto,
neptá se na jména či důvod žít.
Osudem bylo dávno rozhodnuto:
"Vojáčku, teď musíš už odejít."
Autor Lea Aura, 19.05.2011
Přečteno 389x
Tipy 23
Poslední tipující: WAYWARD, Danger, Juan Francesco de Faro, jiljovský, excited, Juraj Hrom, Maryje..., carodejka, CULIKATÁ, labuť, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Syrová jako smrt.
Život je dar.

11.09.2011 21:14:00 | Danger

nesní se zapomínat na minulost.. jen škoda, že se z ní nechceme poučit..

24.06.2011 12:51:00 | excited

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí