Dvacetiletý stařec

Dvacetiletý stařec

Anotace: ......................

Kam kráčíš starče
ve dvaceti letech
v žiletky už
proměnil jsi mech
odevzdaný muž
chycený v ostnatých drátech
svého osudu.

Vyléváš si srdíčko
na špatných místech.

Tomu říkám pech.

Jsi šťastný stařec
se zlomenou duší
vrásčitá tvář
ve dvaceti letech
stejně ti sluší.


Šedé skráně
byť jsi v pubertě
mluvíš o životě
jako o bitvě
předem prohrané.

Takhle moc daleko nedokráčíš
starče,co dvacet je ti let.
Autor Marcone, 21.05.2011
Přečteno 247x
Tipy 9
Poslední tipující: No Shame, Juan Francesco de Faro, hatlapatla, Květka Š., CULIKATÁ, Anjesis, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ač starý, přesto zdatný,
rytíř v zbroji silný, udatný...
... lásku svou chce získat,
dívčí krásné, její něhu dobývat.

Ač starý, přesto mlád,
čas plyne dál, jak tisíce stád...
... padající do neznáma,
v obraze se zjeví, Tvá krásná dáma.

21.05.2011 16:52:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí