Začátky

Začátky

Anotace: Když se tak všechno semele, že musíte v práci začít od nuly na jiné pozici a navíc už vám není dvacet, nezbývá než se s tím nějak poprat... (vil. balada)

Je těžké znovu začínat,
když už ti dvacet dávno není,
mozek se nechce „zahřívat“,
chuť zkrátka chybí do učení.
Nad stolem začneš usínat,
říkáš si – vždyť mám padesátku!
Chce se ti stromy objímat,
když už jsi posté na začátku!

Je lehké v duchu proklínat
všechno, co osud náhle změní,
vždyť musíš nervy napínat
a leccos dělat z donucení.
Nezbývá než se nevzpírat,
brát věci jak jdou popořádku,
obavy jmény nazývat,
když už jsi posté na začátku.

Je směšné jenom vzpomínat -
paměti nikdo neocení,
teď musíš zuby zatínat,
říkat si – mozek nezakrní.
Je lepší spíš se zajímat,
co se ti vrátí na oplátku
a kam se můžeš ubírat,
když už jsi posté na začátku.

Pak se zas budeš usmívat,
vždyť už jsi přešel křižovatku,
začneš si znovu užívat,
i když jsi posté na začátku.
Autor alea17, 28.05.2011
Přečteno 356x
Tipy 8
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Maryje..., CULIKATÁ, Petbab, chicacheca
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky, milá "Culikatá"
slova jsou to vskutku zlatá,
pro šikovné babičky,
napíšu pak básničky!

28.05.2011 13:30:00 | alea17

Někdy se učí i 80leté babičky a jak jim to panečku jde:).Ty to jistě zvládneš,držím pěstičky.

28.05.2011 12:33:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí