Staré město

Staré město

Anotace: Staré město...

Staré město

V ulicích z doby assasínů,
na náměstích urozených dam,
prodávám se stánkem plným mokasínů,
já vrásčitý robus, starý pán.

Když flétna svou píseň zpívá,
nejen ovce chundelaté,
i kdekdo slyší tóny zlaté
a vítr jaro vítá.

Když strom nevrhá stín,
hradby chrání náš dávný kout,
kde jsme pohřbili splín,
dívali se jak mraky můžou plout.

Chyť paprsky, kamaráde!
Co nám slunce posílá.
Chyť vítr, jsem tvá posila.
Chyť vítr, co léta krade!

Jde vlna za vlnou
a rok za rokem.
Hlavu mám jak s bavlnou,
tělo jak býti otrokem...


A když hvězdy na oblohu vplují,
slyším řeky hučení,
staré olše si tiše šumí,
začíná mé mučení.

A pak zpívá mandolína
strunami přínáší srdci klid
něžný jak jen může být,
tak jak se dívá...
Autor Dominik Plesr, 29.05.2011
Přečteno 302x
Tipy 22
Poslední tipující: Helen Mum, ZILA78, Maryje..., Tomáš Přidal, hašlerka, Azure angel, Mbonita, CULIKATÁ, hloubavá, chicacheca, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi pěkné! Ráda jsem četla, děkuji :-)

23.04.2023 09:34:40 | Helen Mum

Hezky plyne, příjemně se mi četla:-)

30.05.2011 09:17:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí