Maškarní ples

Maškarní ples

Anotace: Je těžké tu žít

Strach ze smrti je láska k životu v převleku.
Láska k člověku je strach z osamění,
chorobný spánek zase strach z probuzení.
Je tu celý zástup masek,
celý zástup fobií,
celá řada iluzí,
celá skupina komedií.
Maškarní rej v plném proudu,
potlouká se tu mnoho bloudů.
Bloudí tím rejem
svým vlastním dějem.
Pokrytec pochválí tlouštíka,
ten blaženě zavzdychá,
nechápe zradu,vztyčí bradu.
Povrchní obdivovatel-nejlepší učitel
naivních holčiček,převlečených kočiček.
Charakter sem zapadne,
převlékne se nákladně,
bohužel brzy vypadne.
Nemůže to zvládnout tady,
nesnáší falešných koček vnady.
Ale,co to máme támhle?
Že by Noemova archa,ano!
Zvířat je tu požehnáno.
Noe převzal velení,ani chvíli nelení.
Rychle s nimi pryč ,nejsou žádný kýč.
Hlupák tu má předplacené místo.
Jak je možné že je tu tak jisto,
on je jistý sám sebou,
že mně z toho údy zebou.
Pravda a lež tancují spolu,
po chvíli pravda padá dolů,
lež vítězně tyčí hlavu,
pravda mizí někde v davu.
Je těžké sem zapadnout,
svoji masku popadnout
a nepustit za žádnou cenu.
Je těžké tu žít,na plese za sebe být.
Autor valerie emilie, 30.05.2011
Přečteno 278x
Tipy 9
Poslední tipující: valerie emilie, Gabrielle, Azure angel, drsnosrstej kokršpaněl, vodnař, Skalsky Pavel
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí se mi první polovina

30.05.2011 13:18:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Dobrá

30.05.2011 11:04:00 | Skalsky Pavel

Život je jako jeviště a my jsme každý sám za sebe hercem. Bohužel ne každý dokáže hrát kladnou roli s čistým srdcem...

30.05.2011 09:28:00 | labuť

Vítám Tě mezi námi!

30.05.2011 09:28:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí