Popůlnoční

Popůlnoční

Anotace: Léto, ticho, noc, vůně louky a ...

Ručičky hodin právě zradily čas,
daly si pauzu, nehnou se ani o jeden vlas.
V dáli na obzoru jen blikají ohluchlá světla,
vládne tu noc, co slunce se dnem z oblohy smetla.
Jediné listy stromů v rytmu vánku ševelí,
uvolňují parket myšlenkám, probouzejí veselí,
pod hávem šera splétají své barevné vize,
z oblohy smotaly kilometry mléčné příze.
Vše, co není, jednou uvadne a pomine,
minulost si je k sobě navěky přivine.
Vzhlédneš-li, vždy však spatříš naději,
podobnou kratičké slávě létavice,
nejistému plamenu větru obnažené svíce.
Vtiskni ji srdci a drž se jí.
Autor Richty, 31.05.2011
Přečteno 229x
Tipy 4
Poslední tipující: Metcheque, Skalsky Pavel, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Naděje se pokouším držet zuby nehty:-))a zatím jsem jako klíště:-)).Pěkné, líbí se mi:-)

31.05.2011 10:07:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí