"moje" Praho

"moje" Praho

Anotace: Mám jí prostě ráda. Starou i novou, čistou i špinavou, hlučnou i tichou – je prostě krásná

Píšu si, píšu dlouhodobě
proč nepsala ještě o Tobě?

Praho moje prahovatá
skvostů moře vrchovatá.

Ta různorodost lidu,
variace slohů, stylů…


Stará nebo nová
Krás si prostě plna.

Špinavá i čistá
Omšele tajemná máš místa

Hlučná i tichá
Historie z tvých pórů dýchá

Nábřeží a věrné labutě
Naslouchám jejich klidu nehnutě.

Výletní lodě a turisté mávají
jejich srdce teď pro Prahu tepají.

Staré lavičky šeptají příběhy těch
co nechali tu kus sebe,než dali se v života běh.

Kamenná dlažba co by nám vše řekla!
Příběhy lidí do mnoha období postupně vetkla.

Jsem na Tebe pyšná Praho
A nestydím se za to,
že jsi moje srdeční zázemí
moje zlato.
Autor E.T.Jane, 31.05.2011
Přečteno 237x
Tipy 7
Poslední tipující: Psavec, Květka Š., la loba, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí