VESMÍR A NEBE

VESMÍR A NEBE

Anotace: ....

Polárka zalitá večerní čokoládou
a vesmír jako větve stromu
ověnčený do lesku barevnými hvězdami
kde reálno je nereálně rovnováhou
a měsíc jako noční strážce zlomu
se svými zubatými múzami

noc oděná do grafitově stříbrné
prosycené ohněm přesívá své kejklíře
a gotická srdce raněných kurtizán
při pohledu na ně pocit štěstí ochrne
jako Karlův most co na páteří své malíře
vysouvá do zátiší kde laděné kolísán
hladí Vltavu svými pilíři šetrně

z nádechu a vůně náměstí
malovaných kočičích hlav
teskně zní podvečer kulisám
kde principál vesmíru svírá zem v pěsti
jako nemilosrdný křičící dav
co podlehl psychoanalýzám

a z večerní oblohy
nastříhá smrt černé krajky
na rakve kamarádům
co z nepochopení zabili sami sebe
když vzdálené jsou důchody
nám….co milujeme život a svěrací kazajky
nám….nesmrtelným dobrodruhům
nekonečného vesmíru básní a nebe.
Autor ZILA78, 02.06.2011
Přečteno 358x
Tipy 28
Poslední tipující: hatlapatla, Azure angel, Psavec, la loba, Kubino 2, Maryje..., CULIKATÁ, Kars, labuť, Dota Slunská, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To jsou krásné variace

02.06.2011 23:36:00 | Kubino 2

vesmírně krásné..ST!

02.06.2011 19:53:00 | hašlerka

Dobře podané, skvělé obraty, ST!*** za jistou zamyšlenku.

02.06.2011 19:13:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí