NESNESITELNÁ BOLEST

NESNESITELNÁ BOLEST

Anotace: ....

Břehová lilie hraniční
dělí nánosy snů
a realitu každodenních erozí
kdy omyly justiční
napomáhají zlu
k zákonodárné korozi

rezavé praktiky
a ostré útesy pravdy
v zamlžených činohrách
bitevní taktiky
svobodu myšlení vzaly
skety ve sněmovnách

procesy politických bouří
proč prší jen nám na hlavy
život se tak nechutně zdraží
je čas do ulic vyslat davy

a ty vřavy
po celé deltě našeho státu
zvednou stavidla politická
a přítok levý i pravý
postaví na špalek katu
protože začíná doba kritická

chce to radikální řez
vyjmout to zhnisané slepé střevo
ať to národ tolik nebolí
kde nepomůže víra neni ani kněz
jen oko za oko a tělo za tělo
a snad ta bolest jednou povolí.
Autor ZILA78, 04.06.2011
Přečteno 300x
Tipy 36
Poslední tipující: šuměnka, Maryje..., hašlerka, hatlapatla, zenge, Mbonita, Juan Francesco de Faro, labuť, NikitaNikaT., Azure angel, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Při slově vláda, mám chuť střílet...a to jsem mírumilovný tvor.

05.06.2011 10:21:00 | labuť

"chce to radikální řez
vyjmout to zhnisané slepé střevo" - totok je velice trefné. ST!***

05.06.2011 06:41:00 | NikitaNikaT.

..St..

04.06.2011 11:24:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí