Víla

Víla

Anotace: Taková noční, o samotě...

Obklopen černou tmou,
chci trhat ji na kusy
a nevinnost nádhernou,
v půlnoci vezmu si.

Proč ta víla nešťastná,
u mě hledá útěchu,
povinnost výsostná,
zpovídá se bez dechu.

Její přerudá ústa,
malující slovíčka,
zář noci vzrůstá,
jak leskne se slzička.

Beznadějně se topím,
v žalu jejího nitra,
já, bezvěrec, se modlím,
ze nepříchod jitra.

V hloubce jejich očí,
jak námořník bezmocný,
když do vln moře skočí,
touhou žití nemocný.

Do dlaní nabírám slzy,
s mrtvou i voda živá,
nechci, ač vím, že brzy,
skončí tato chvíle prvá.

Prvá stejně tak poslední,
čekal jsem na ni dlouho,
mnoho nocí, mnoho dní,
„Loučím se, smutná touho.“

Bytosti, má spanilá,
oděná v mlhavý šat,
chci, abys zas ronila,
já mohl tě tiše hřát…
Autor Tomíno..., 06.06.2011
Přečteno 382x
Tipy 15
Poslední tipující: Eris Greensun, Jasmin de Paris, Kirké, Findë, Jedůfka, KLARISA, Danga, BARBYE, CULIKATÁ, E.T.Jane
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné!Velmi citové,vystihující mnoho!

17.08.2011 08:17:00 | Kirké

Chvíle prvá či poslední,
uplyne mnoho dní,
než tuhle báseň dostanu z hlavy...

22.06.2011 01:23:00 | zamaraka

Pěkná kritika.. Ale mně se líbí... Pokud by jí dotyčný probral, je to jeho názor, pokud ty jsi s ní spokojený, tak to je hlavní ;) A piš takových věcí víc a třeba i něco veselejšího zkus ;)

06.06.2011 22:26:00 | Jedůfka

jsou tam fakt dobrý místa..celá první strofa je dokonalá...ale to mezi tim to děsn kazí...chtělo by to probrat

06.06.2011 02:43:00 | chicacheca

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí