Odžívání*

Odžívání*

Anotace: ...jako šípkové květy

Odžívám
jako tyhle růžové květy
uprostřed stromu
u cesty
zaprášené

Odžívám
a dnem za dnem uvadám
jako šípkové květy
zrajíc ku kráse
nedotčené

a v jejich středu pnutí pestíku
včely jako muže nutí
přinejmenším k ohlédnutí
a slepou vášní rozprostřené
okvětní plátky
své ženství halí
do uschlé látky

postupem času
rez se vkrádá ve rty
a červnové mrholení
s větrem o závod
rozfoukává nás do náhod
daleko na metry

a odžíváme si
pod svými nebesy
Autor jvacl, 07.06.2011
Přečteno 280x
Tipy 30
Poslední tipující: hatlapatla, Psavec, James Libustka, el viento, zenge, labuť, Juan Francesco de Faro, Květka Š., Skalsky Pavel, Jiná, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásné obraty...

08.06.2011 07:40:00 | el viento

Okouzlila nápadem přirovnání...

07.06.2011 22:28:00 | labuť

Hezká

07.06.2011 15:53:00 | Skalsky Pavel

Hezké obraty, hezká báseň.

07.06.2011 15:42:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí