Závodění

Závodění

Anotace: čím víc, tím spíš

závodím
ve svojí hlavě
všichni
na očích pásku a na hlavách střechy
práší se mi od rtů
a prach zanáší mé uši



zuby precizních ozubených kol
z kovu
každý den znovu
trhají látku nezapnutých barevných košil



svět kolem je podobizna reality
a realita se míhá jako buben pračky


přidej mýdlo




ale uber oči

- mohlo by to štípat



jako komáři když sají krev
nemají myšlenky na bubliny z krve
narozdíl od představ dávného malíře



na stole občas vidím víc než tam je
nebo
v rozprostřeném prádle na sušáku
vím že proužky můžou znamenat spoustu věcí
a když se zkříží vzniknou kostičky



náhoda je pánem, který ale není

v tom je vtip budoucnosti
na které visí obrazy
které nesou
obrazy

krev i mýdlo v dlaních pění


a hledat smysl života
je hledání odpovědí
v nepopsaných listech
v lidech
kteří jsou na smrt bledí

za závojem myšlení
prázdno co studí
věky ostřený břit
rozsekne stejně hladce pomeranč
jako naději
Autor Krapet, 10.06.2011
Přečteno 285x
Tipy 2
Poslední tipující: Dominik Plesr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nejlepší dílko co jsem za poslední dobu četl. Konečně básník, kdož píše tak jako by mne znal. Líbí se mi tvůj náhled.

09.08.2011 01:28:00 | Dominik Plesr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí