Kam...

Kam...

Anotace: ...

Kam...
Kam odišiel čas pohanských bohov,
boha Nocí,boha Hromov,
Kam zmizla tá nočná hodina,
keď pospala po práci rodina?

Kam zmizli dávne obety,
krásne,svieže životy,
kde je nákova a kladivo,
prečo sa na tú krásu zabudlo?

Zabudlo sa,už jej tu niet,
zabudlo sa na krásu liet.
Zabudlo sa na čas žatvy
a aj na to,čo sa patrí.

Prečo tu nie sú posvätné háje,
prečo už ľudia nestavajú máje?
Kam sa podel ten tichý spev,
pri ktorom každý pookrel?

Kam odišli jazdci na koňoch,
prečo už nebrnkajú tetivy na lukoch,
kde je ten oheň,čo horel dlho do noci,
keď si mysleli,že ten čas nikdy neskončí?

Kam zmizli dlhé večery,
keď sa rozprávali staré príbehy?
Kde je jeseň a jej slávnosti?
Z tých,čo tu boli,zostali len kosti.

Kam odišiel čas slovanských bohov,
boha nocí,boha hromov?
Autor Elyona, 12.06.2011
Přečteno 568x
Tipy 6
Poslední tipující: James Libustka, CULIKATÁ, la loba, Findë
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí