Čekání noci

Čekání noci

Anotace: ...

Za okny tma a vítr a chlad,
to noční přítmí dobře znám.
V tichosti temné, už necítím strach
a nový den se pozval dál.

V myšlenkách bloudím, ač nehledám cíl.
a bez ustání vzpomínám.
Slova co zbyla, mizí jak dým
Víc nemám, čekám ve tmě, sám.

Příběh, můj sen, jen stará báje
co půlnoc smrt jí odtiká.
Proč pravda někdy únavná je?
Proč sen mi oči zavírá?

Sám tu sedím, na spánek čekám
a na cár píšu pár bezcenných slov.
Čekám a budoucí den mě leká,
už blíží se, chybí jen jediný krok.

Ticho ruší jen škrábaní pera,
a půlnoc co odbíjí.
Už ztrácím se ve tmě zpola, čí zcela,
to čekání mě zabíjí.

V tom spánku zas jednou uvidím všechny
ty, jež jsem znal, co přestali žít.
Jen vstupte, zvu dál své noční můry
a cestou temnou jdu, mrtvím vstříc.
Autor Acheiron, 13.06.2011
Přečteno 256x
Tipy 4
Poslední tipující: Elyona, A. L. McCawley, Donne
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Niektoré veci sa síce nerýmovali(ani mne sa všetko nerýmuje:) ale bola krásna...

24.06.2011 15:18:00 | Elyona

Procítěná báseň,líbí se mi.

13.06.2011 19:42:00 | Donne

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí