Proč?

Proč?

Jaký smysl má,
to, co děláme,
co cítíme,
a co chceme?

Když stejně,
vstříc smutnému konci,
všichni do jednoho,
někdo pomalu,
a někdo rychleji jdeme.

Co značí úsměv?
Ta grimasa,
tvořená za pomocí mimických svalů,
když o pár dní později,
utápíme svá srdce v žalu?

Proč někdy naše očí září,
a jindy je mokrá vrstva pokrývá?

Proč nakonec příjde stáří,
a proč každý znás,
nějaké to tajemství ukrývá?

Co jsou sny,
ty výjevy,
které provází náš spánek?

Proč najednou klidní jsme,
když v horkem letním dnu,
naši tvář,
pohladí chladný vánek?

Co je zrada?
Jaký je její cíl?

Co je jeden schopen udělat,
aby mu druhý odpustil?

Stějně, jako je to s hvězdami,
tak každý z nás,
jednou jistojistě zhasne.

To je přece,
víc než jasné...
Autor David Bernard, 13.06.2011
Přečteno 363x
Tipy 2
Poslední tipující: Anjesis, Jajas
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí