Nokturna

Nokturna

Anotace: Všechno, co ví maličká kapka rosy.Počátek příběhu o střetu dobra a zla v prastaré katedrále.

Sbírka: Katedrála života a smrti

Kapičko rosy, lapená ve větru,
proč srdce touží žít
a duše umírá?

Odpověď leží v korunách stromů,
když končí noc a začíná nový den
a hrůzy tmy se mění v groteskní sen
a my se konečně vracíme domů.

Kapičko rosy na okvětním plátku růže,
co je dobré a co zlé,
když srdce krvácí
a duše v kleci úpí?

Ten, kdo zná bolest ze ztráty
A věčné bloudění labyrintem života,
ten, kdo se raduje z maličkostí,
i když plamínek naděje zahalila slepota.
Ten ví.

Kapičko rosy, stržená bouří a zmítána vichřicí,
co drží srdce tlukoucí,
když duše již ztratila víru?

V kopcích na loukách stojí dřevěný přístřešek.
Je zapomenutý, nikdo v něm nežije.
V noci hořívá pampeliškovým ohněm.
Tam na dně tlející truhly na klíček
leží slovo.

Kapičko rosy, prosvícená rozbřeskem,
jak dovolím srdci plát
a duši nevyhasnout?

Uprostřed záplavy zlatých slunečnicových polí
roste starý, větrem ošlehaný dub.
U jeho kořenů je ztracený ve chvojí
malý, stříbrný a rosou pokrytý
klíček.

Kapičko rosy, chycená na stéble trávy,
kdo mé srdce zacelí
a duši zachrání?
Autor Stříbrné srdce, 13.06.2011
Přečteno 310x
Tipy 20
Poslední tipující: To je ONA, tato22, Findë, Gabrielle, TetaKazi, hašlerka, CULIKATÁ, Skalsky Pavel, Mbonita, James Libustka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vítej v modru...ST!

13.06.2011 19:58:00 | hašlerka

Ty sama přeci...
Líbezný...skvoSTík!

13.06.2011 14:50:00 | zvířenka

Mnohokrát děkuji :-)

13.06.2011 14:48:00 | Stříbrné srdce

vítej na literu! :)) a koukám krásný začátek ST! Pěkně napsané!

13.06.2011 14:43:00 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí