Řeřišnice hořká

Řeřišnice hořká

Anotace: Hořká je řeřicha,hořký je život

Řeřišnice hořká

V bažině hluboké, ve stínu
jak malá obloha svítí vstříc světu
řeřichy koberec modravých květů
bahno a voda, žalář pro květinu.

V blátě a vodě řeřicha stojí
léčivá, hořká, na jazyku pálí
zrakem pohladit dá se jen zdáli
bláto s oblohou řeřicha pojí

Jako ta řeřicha v bažině
lidé v bahně doby teď žijí
den za dnem, naděje míjí
o životě lepším sní, jiném

Sliby sladké též hořknou a pálí
Mnozí žijí už s tajenou obavou
že bahno přeroste nám přes hlavu
lepší časy, - snad někde jsou v dáli

Oči štěstím už nezáří
mrak vidím teď ve tváři

6/11
Autor ilaila, 15.06.2011
Přečteno 443x
Tipy 14
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Rootness, Lota, NikitaNikaT., Mbonita, Donne, labuť, E.T.Jane, Květka Š., CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí