Verše ve hvězdách

Verše ve hvězdách

Anotace: Padá básník, něco si přej...

Sbírka: Postupem času...

Prý člověk má si něco přát, když hvězda k zemi padá,
Stoupnu si tedy pod závoj noci, když tma se tiše vkrádá.
Jak světelná čára nade mnou život můj prolétne,
Tma, jen sněhobílá tma a tisíce hvězd…kam oko jen dohlédne.

Tisíce hvězd, to jsou ty tisíce básníků,
Co padají v rýmech, v písni lkajících slavíků.
Do světa rozlétnout se a zasvítit nadějí,
Na pouštích, na horách, uprostřed pygmejí.

Vdechnou cit lidem a verši je kolébat,
Nad ránem nechat jasný svit umdlévat.
S jitřními záchvěvy je naposled pohledem zachytit,
Při ztemnělém soumraku zas nechat je rozsvítit…
Autor wendy.poezie, 17.06.2011
Přečteno 1001x
Tipy 5
Poslední tipující: CULIKATÁ, whiolet, Amable seňor Marek, Petbab
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kolébat a umdlévat nějak jako že nechápu....
Ale v básni jsem se tak docela neztratila jako paní Hel a něco...nepřijde mi marná, jen by to chtělo trochu osekat..ale myšlenka dobrá

18.06.2011 14:55:00 | whiolet

mám příjemný dojem.. ještě vybrousit drahokam

18.06.2011 09:33:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí