Hořko-sladce

Hořko-sladce

Anotace: ...trocha hořko-sladkého nádechu zvláštního pocitu večera...

Hořko-sladký pocit
Se sladkým nádechem
A hořkým zakončením
Nebo snad přesně naopak?

Obzory tušeného
Se zlatým zálivem
A vlastním sebenalezením
Dříve, později, či pak...?

Zvláštní záchvěv v srdci
Bez vysvětlení,
Bez provinění,
Bez nářku či žalu přičinění,
Bez snění či bdění,
Bez krajin nočních zapomnění.

Hluchoněmé ticho
Jednoho večera,
Když „měla“ znamená „neměla",
Když noc je nocí probdělá,
Když ticho tváří se, že nic nedělá 
A hraje svou hořko-sladkou symfonii
Ve své tiché, malebné agonii
A zpívá svou prosebnou litanii
Nových zítřků.

Autor Denael, 21.06.2011
Přečteno 296x
Tipy 6
Poslední tipující: Vittoria, Chancer, JitkaFi
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Připomněla mi píseň Bittersweet..paráda, díky :-)

23.06.2011 11:53:00 | Chancer

Překvapilo mě, že tuto báseň napsal tak mladý člověk. Chválím. Moc zajímavě napsané.

22.06.2011 08:54:00 | JitkaFi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí