Kostelíček*

Kostelíček*

Anotace: ...

V nádherné scenérii
jilmů
jimž vítr poletavě
listy třepotá
vidět je kostelíček
žalmů
jež do dnů do nocí hravě
vzpomínky šepotá

Červenou střechu
tvé kapky krve
Panno Zasvěcení
zkropili
když po Křížové cestě
duchové cestu svou strojili

A závojem smutku
černou vášní kojili
tvé lůno panenské
Ni vskutku
křídel zášti pojili
Plaménkem svíce
zahořelo pro kapličku
v noci Anenské

Hřbitovní zdí obehnaný
Kostelíčku
Autor jvacl, 22.06.2011
Přečteno 311x
Tipy 11
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, la loba, Dota Slunská, Mbonita, Bambulka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta nemá chybu, ST.

09.12.2011 12:51:19 | Jeněcovevzduchukrásného

Tyhle výjevy mne taky uchvacují.

23.06.2011 08:06:00 | Dota Slunská

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí